Vendi përfshihet nga reshje të mëdha bore, kaos dhe dëme, flitet për v.ik.tima

Reshjet e dendura të dëborës, veçanërisht në juglindje të Frances, shkaktuan nje humbje jete dhe kanë lënë sot pa energji edhe mbi 300 000 familje.

Një shofer 63-vjeçar vdiq dhe një tjetër 27 vjeç u plagos dje nga rënia e një peme.

Dy linja të tensionit të lartë janë këputur, duke shkaktuar ndërprerje të energjisë elektrike.

“Mbi 300 000 shtëpi kanë mbetur pa energji elektrike, ka shumë dëborë, kushtet natën ishin të vështira dhe, tani për tani, është e vështirë të thuhet me saktësi data e rikthimit të energjisë”, tha Robin Devogelaere, menaxher i rrjetit të shpërndarjes së energjisë elektrike.