VIDEO/ Një këngë për pavarësinë shqiptare nga reperi afrikano-shqiptar

Cliqme është këngëtari afrikano-shqiptar, i cili me rastin e festave të nëntorit ka sjell një këngë pikërisht për këto ditë të shënuar për shqiptarët.

Ai ka prezantuar dje projektin e tij muzikor të titulluar “Pavarësia”, ku ai jep dhe mesazhe për të gjithë ku shprehet se “gjakun e kaë të kuq gjithmonë”.

Vetë reperi i njohur në këngë jep dhe një deklaratë në të cilën thotë: “Unë jam Cliqme. Sot jam këtu me ju, me flamurin e Shqipërisë. Qëndroni tolerantë, gjakun e kuq të gjithë jemi të njëjtë. I kam dy tre fjalë për ju, për një popull në një shtet të pavarur. Edhe ju keni përjetuar të lini vendlindjen për të shkuar në një vend të huaj. Kjo këngë nuk do kishte kuptim pa i përmendur heronjtë dhe legjendat”.

Kënga është me tekst patriotik dhe përmend heronjtë e Shqipërisë dhe Kosovës, po ashtu Cliqme ka zgjedhur një grup fëmijësh që këndojnë refrenin.

videon ndiqeni ketu