VIDEO SHO.KUESE/Kryebashkiakja tërhiqet zvarrë në mes të qytetit, ka të vde.kur

Kryebashkiakja është sulmuar nga protestuesit e opozitës.

Në një qytet të vogël në Bolivi kryebashkiaken e tërhoqën atë nëpër rrugë, e lyen me bojë të kuqe dhe i prenë me forcë flokët. Patricia Arce e partisë qeverisëse Mas u dorëzua në polici në Vinto pas disa orësh.

Kjo ngjarje ndodhi një seri përplasjesh të dh.u.nshme midis mbështetësve të qeverisë dhe kundërshtarëve, pas zgjedhjeve të diskutueshme presidenciale. Të paktën tre persona kanë vd.e.kur deri më tani.

Një grup protestuesish kundër qeverisë bllokuan një urë në Vinto, një qytet i vogël në provincën Cochabamba në Bolivinë qendrore, si pjesë e demonstratave të tyre të vazhdueshme pas zgjedhjeve presidenciale në 20 tetor.

Protestuesit fajësuan kryebashkiaken Arce atë për vdekjen e dy protestuesve. Në mes të britmave  “vr.a.sëse, vr.as.ëse”, burra të maskuar e tërhoqën zv.arrë nëpër rrugët drejt urës. Atje, ata e bënë të gjunjëzohej, i prenë flokët dhe e lyen me bojë të kuqe. Ata gjithashtu e detyruan atë të nënshkruajë një letër dorëheqjeje.