Vjen lajmi i keq nga Kina, lidhje dhe me Shqipërinë, po paralajmërohet se efekti do jetë global

Që kur nisen betejn tregtare me SHBA, ekonomia kineze nuk eshte me ajo e para. Në çerekun e tretë të vitit, ajo ka shënuar rritjen më të zbehtë në 27 vjetët e fundit, teksa ky shtet po përballet me l u ftën tregtare me Shtetet e Bashkuara.

Ndonëse një shifër e tillë do të përbënte sukes të madh në disa kombe të industrializuara perëndimore, për Kinën ky është lajm negativ.

Shumë ekspertë besojnë se kjo l uftë tregtare mund të ndikojë në aktivitetin ekonomik global.

Presidenti amerikan, Donald Trump e pati arsyetuar vendimin për vënie të tarifave në mallrat kineze në vlerë të miliarda dollarëve, për shkak të atyre që i ka cilësuar si “praktika të padrejta tregtare” nga ana e Kinës.