Vjen lajmi i mirë për shqiptarët që jetojnë jashtë vendit, ja për çfarë bëhet fjalë

Ministria për Europën dhe Punët e Jashtme ka dhënë një lajm të mirë për gjithë shqiptarët jashtë vendit.

Lajmi ka të bëjë me mundësinë që kanë tani shqiptarët që ndodhen përtej kufijve për të marrë një certifikatë personale apo familjare në vendet ku jetojnë. Bëhet fjalë për 12 shtete ku ofrohet ky shërbim, ndërkohë që deri tani ka qenë vetëm Italia.

12 shtetet që e ofrojnë këtë shërbim janë:

Austri-Vjenë ; Bullgari- Sofje ; Çeki- Pragë ; Hungari- Budapest ; Kosovë- Prishtinë ; Kroaci- Zagreb
Japoni- Tokio ; Mal i Zi- Podgoricë ; Rumani- Bukuresht ; Sllovaki- Bratislavë ; Zvicër- Bernë ; Turqi- Ambasada Ankara+Konsullata Stamboll