Vjen lajmi i t.merrshëm nga meteorologët, vjeshta që po vjen nuk ka ndodhur ndonjëherë. Ja çfarë pritet

Agjensia e motit amerikane, AccuWeather ne nje shkrim te sajin para tre ditesh, ka lajmeruar se nje vjeshte e t merrshme na pret.

Ne shkrim ajo thekson se ndryshe nga shumica e Evropës, ku temperaturat mbi normale mund të priten gjatë vjeshtës, një tranzicion më i mprehtë në mot më të ftohtë është i mundur në Evropën Lindore.

“Vjeshta mund të fillojë me temperatura të buta, por goditjet e masave të ajrit të ftohtë parashikohen të jenë më të shpeshta nga tetori deri në nëntor. Ndërsa nëntori vazhdon, temperaturat e ulëta do të ulen, sikur të ishte dhjetori ose janari”-thuhet në raport.

S tuhi të herëpashershme, përm b ytje dhe rrëshqitje dheu. Kjo pritet të jetë situata gjatë vjeshtës. Ky ndryshim temperaturash raportohet nga shërbimi meteorologjik “AccuWeather”, ndërsa më të prekura do të jenë Italia dhe Ballkani.

Sipas kësaj kompanie, parashikohet që s tuhitë e rastit do të vazhdojnë në Itali dhe Ballkan gjatë vjeshtës, me shira të dendura, të cilët mund të shkaktojnë përm b ytje dhe rrëshqitje dheu. Ndërsa vjeshta vazhdon, rr eziku i s tuhive të mëdha do të ulet, por rr eziku i reshjeve të mëdha të shiut do të vijojë të jetë prezent.

“AccuWeather” thekson se më së shumti reshje do të ketë në tetor dhe nëntor, dhe temperaturat pritet të qëndrojnë afër ose pak më të ulëta se zakonisht për këtë kohë të vitit.