Zbulohet e vërteta e pabesueshme për patatet e skuqura që ne i hamë aq shumë

Është ushqimi i preferuar i shumë e shumë personave, të vegjël e të rritur.

Por ajo që ne nuk mund të dimë mirë janë pasojat konkrete që çojnë në një konsum të parëndësishëm të këtij ushqimi.

Një studim i kryer nga Shoqata Amerikane e të Ushqyerit zbulon se ata që hanë patate të skuqura dy herë në javë kanë dyfishin e mundësisë së vdekjes së parakohshme.

Studimi vazhdoi më shumë se tetë vjet dhe përfshinte më shumë se 4.000 njerëz. Nuk është aq shumë patatja që po vret, por pikërisht procesi i skuqjes është i dëmshëm.