Zhvillime fantastike, shpiket ila’çi që parandalon përhapjen e Covid brenda 24 orëveSipas nje studimi te bere publik se funmdi nga Universiteti i Gjeorgjisë, ka rezultuar se eshte zbuluar nje il’aç ek’sperimental i cili ka aftesine që te parandaloje transmetimin e Covid 19, brenda 24 orësh.Bazuar ne kete studim, i cili quhet “molnupiravir”, nuk e lejon përhapjen e virusit në gjithë trupin. Sipas studiuesve, ila’çi merret me anë të rrugëve orale dhe u provua fillimisht tek kafshët, duke konstatuar se ata nuk e përhapën sëmundjen tek njëri-tjetri.Ekipi shkencor nga ky Universitet ka thënë se nëse këto të dhëna bëhen funksionale tek njerëzit, atëherë pacientët me Covid-19 mund të bëhen jo infektivë brenda 1 dite.

“Ky është demonstrimi i parë i një ila’çi oral në dispozicion për të bllokuar shpejt transmetimin e SARS-CoV-2. Molnupiravir mund të ndryshojë lojën”, tha Dr Richard Plemper, një profesor në Institutin për Shkencat Biomjekësore në Xhorxhia.