Zvicra shumë shpejt ‘dorëzohet’, ka nevojë për këta profesionistë. Shqiptarë nxitoni

Në tre mujorin e parë të këtij viti, më së shumti punëtorë në Zvicër janë kërkuar në sektorët e më poshtë.

Por një studim i ri ka nxjerrë në pah vendet e punës të cilat firmat zvicerane kanë më së shumti vështirësi t’i sigurojnë.  Digjitalizimi në rritje dhe forca punëtore në moshë të shtyer ka bërë që Zvicra të ketë mundësi që të përballet me deficit në treg për rreth gjysmë milioni punëtorë deri në vitin 2030.

1)    Auditorë, këshilltarë për taksa apo politika të trustit

2)    Inxhinierë

3)    Mjekë, infermierë dhe farmacistë

4)    Pozita për IT

5)    Pozita juridike

6)    Mësimdhënie dhe edukim

7)    Menaxhment dhe shërbime publike.